line

BILTEN: oktober - december 2016

Mikrič Instrumentalko še vedno z Vami! 

Z jesenjo se vrača med Vas Mikrič Instrumentalko. Izbrali smo novo serijo Mikričev, ki Vas bodo razveseljevali vse do konca letošnjega leta.

Mikrič Instrumentalko je plišasta zverinica, član vrste Giant Microbes.

Kot majhna pozornost ob vsakem naročilu Watersovih kolon ali ostalega potrošnega materiala nad določenim zneskom boste prejeli petrijevko s tremi mikrobi iz serije Mikrič Instrumentalko.

V prvem obdobju, ki traja od 1.10. - 31.12.2016 so na voljo:

sifilis, otroška paraliza, hepatitis C, humani papilomski virus (HPV), virus humane imunske pomanjkljivosti (HIV), ter kot omejena serija: mrzlica denga in mrzlica zika.

 

Kot majhna pozornost ob vsakem naročilu z vrednostjo nad 1.000,00 € z vključenim popustom brez DDV, boste prejeli petrijevko s tremi Mikriči iste vrste.

Naročila z vrednostjo nad 2.000,00 € Vam prinesejo dve petrijevki.

Na koncu prvega obdobja bo 5 največjih posameznih naročil nagrajenih z omejeno serijo Mikričev: mrzlica denga in mrzlica zika.

Lep pozdrav!

Ekipa Instrumentalia

 


Nove stacionarne faze CORTECS kolon

Watersove CORTECS kolone s solid-core delci omogočajo, da dosežete novi nivo učinkovitosti in zmogljivosti v kromatografskih ločbah.

Poleg obstoječih stacionarnih faz: C18, C18+ in HILIC, so sedaj na voljo še 4 nove kemije oziroma stacionarne faze:

C8 – imajo manjšo hidrofobnost v primerjavi z najpogosteje uporabljenimi C18 kolonami in jih uporabljamo za separacijo zelo hidrofobnih spojin; kemijsko stabilne so pri nizkih pH; so popolnoma LC-MS kompatibilne

T3 – trifunkcionalni C18 ligand: v primerjavi z ostalimi solid-core kolonami omogoča povečano retenzijo za polarne analite v reverzno-faznih pogojih; mogoča je uporaba 100% vodnih mobilnih faz

Shield RP18 – alternativna selektivnost v primerjavi z običajnimi C18 kemijami, primerna za fenolne spojine; omogoča boljšo obliko kromatografskega vrha za baze; kemijsko stabilne so pri nizkih pH

Phenyl – alternativna selektivnost v primerjavi z običajnimi C18 kemijami, primerna za aromatske spojine; kemijsko stabilne so pri nizkih pH; so popolnoma LC-MS kompatibilne

Več

 


Kako prepoznati ali Vaša kolona in kromatografski sistem delujeta brezhibno?

Analitika bi morala biti točna znanost, vendar je sama po sebi nagnjena k napaki. Kako lahko izboljšamo točnost in doslednost svoje analize?
Odgovor na to vprašanje ponujajo Watersovi kontrolni referenčni materijali QCRM (Quality Control Reference Material).

Dobra kromatografska ločba je odvisna od več parametrov, kot so sestava mobilne faze, vrsta kolone in metoda detekcije.

QCRM vsebuje mešanico posebej izbranih analitov, s katero lahko preverite performance kateregakoli kromatografskega sistema. Z uporabo QCRM standarda ste lahko prepričani, da sta tako kolona kot tudi sistem pripravljena za analizo vaših vzorcev. Glede na vaše zahteve, lahko izbirate med različnimi QCRM standardi.

Več

Slika prikazuje ločbo z Neutrals QCRM na slabi in dobri koloni:

NatisniE-naslov

0
0
0
s2smodern

BILTEN: maj - september 2016

Mikrič Instrumentalko še vedno z Vami!

Ali ste vedeli, da je na neki točki v svojem življenju, več kot 90% ljudi trpelo zaradi težav, povezanih s paraziti?

V tokratnji seriji Mikričev vam predstavljamo žuželke - parazite, ki radi obiščejo vaše bivalne prostore in si za gostitelja izberejo vašega domačega ljubljenčka. Ko pa se pojavi srbečica, ugotovite, da ste tudi vi postali njihov poobedek.

Paraziti so zelo pogosto prenašalci raznih bolezni. Med bolj znanimi in nevarnimi so klopi, zato se po prihodu s prijetnega pomladanskega sprehoda, doma dobro preglejte ali si je prav vas izbral za svoje preživetje.

Kot majhno pozornost ob vsakem naročilu Watersovih kolon ali ostalega potrošnega materiala iz našega prodajnega programa nad določenim zneskom, boste prejeli petrijevko s tremi mikrobi iz serije Mikrič Instrumentalko.

V drugem obdobju od 2.5. – 30.9.2016 so na voljo:

Parazitska pršica, ki povzroča bolezen Mange, posteljna stenica, pršica, klop in kot omejeni seriji: črna mravlja in uš.

 Mikriči Bilten 2016

 

Ob vsakem naročilu  v vrednosti nad 1.000,00 €, z vključenim popustom brez DDV, boste prejeli petrijevko s tremi Mikriči iste vrste.

Naročila z vrednostjo nad 2.000,00 € vam prinesejo dve petrijevki.

Na koncu prvega obdobja, bo 5 največjih posameznih naročil nagrajenih z omejeno serijo Mikriča črne mravlje ali uši.

Lep pozdrav!

Ekipa Instrumentalia


 Watersove alternativne kolone za GRACE

Kot ste lahko slišali, je Grace prekinil proizvodnjo HPLC kolon. Če uporabljate Grace kolone in jih želite nadomestiti z alternativnimi, Waters ponuja široko paleto kakovostnih kolon.

Tukaj je link na stran Watersovo stran, kjer boste lahko našli alternativne kolone.

Za vse dodatne informacije glede izbora ekvivalentnih kolon, vas prosimo, da nas kontaktirate.


 Discovery DSC - TA Instruments

Najnovejša linija Discovery DSC sistemov je trenutno vodilna glede zmogljivosti v razredu najbolj naprednih DSC sistemov na trgu – na vas je, da izberete Discovery DSC, ki ustreza vašim potrebam in željam, pri tem pa bo presegel vaša pričakovanja.

Prednosti:

- nova Fusion Cell™, celica ki premika standarde občutljivosti, resolucije in ponovljivosti

- edinstvena T4P Tzero® tehnologija toplotnega toka za edinstveno izvajanje meritev pretoka shranjevanja toplote v enem poskusu

- modulirani DSC® (MDSC®) za najbolj učinkovito ločevanje kompleksnih termičnih dogodkov

- novi inovativni „app-style“ zaslon na dotik app-style poenostavlja uporabo in ravnanje z instrumentom

- neprekosljiva zanesljivost s 5-letno garancijo na celico in pečico

 

 DSC

 

 

NatisniE-naslov

0
0
0
s2smodern